top of page

Drie trajecten, één doel

Het R2G-programma is gebaseerd op drie (nauw verweven) pijlers:

Bokshandschoenen.png

Het Kickboks-traject

Met het kickboks-traject biedt R2G aan elke jongere een volledige en kwaliteitsvolle kickboks-uitrusting aan ter waarde van EUR 250, evenals 200 trainingen per jaar. De trainingen zullen doorgaan bij Team Mahjoubi in Brussel en worden verzorgd door twee trainers:

  • Nabil Mahjoubi – Professioneel kickbokser, ex-paracommando, en momenteel opvoeder in een middelbare school in Brussel

  • Johnny Deprettere – Semiprofessioneel kickbokser en leerkracht lichamelijke opvoeding in een middelbare school in Brussel

Buddy.png

Het Buddy-traject

Elke jongere die in het kickboks-project stapt, wordt een buddy toegewezen die zal instaan voor de morele ondersteuning van de kansarme jongere en die ervoor moet zorgen dat hij of zij wordt gehoord en dat er in hem of haar wordt geloofd. De buddy's (die etnische en genderdiversiteit weerspiegelen) zullen telkens uit andere sociale klassen (advocaten, dokters, ingenieurs, …) komen en zullen zelf ook meetrainen met de jongeren.

 

Met het buddy-project zullen de jongeren het gevoel hebben dat ze gewaardeerd worden. Doordat de buddy's zelf aanwezig zijn op de trainingen, zal ook een teamspirit ontstaan en zullen er banden worden gesmeed tussen de jongeren en de buddy's.

Opleiding.png

Het Opleidingstraject

De jongeren kunnen ook deelnemen aan events, seminaries en workshops (georganiseerd door R2G met partners en sponsors) die hen bepaalde vaardigheden (sollicitatiewaardigheden, mondelinge vaardigheden, non-verbale communicatie, omgaan met agressie, …) en kennis (opleidingsaanbod, overzicht knelpuntberoepen, behalen diploma via examencommissie, …) zullen bijbrengen.

Rewards-program

Jongeren die intensief deelnemen aan de drie trajecten kunnen worden beloond met korte termijn rewards (vb. ticket naar een kickboksgala), middellange termijn rewards (vb.  fitnessabonnement of nieuwe kickbokshandschoenen naar keuze) en lange termijn rewards (vb. reis naar sportkamp in Thailand).

Reward.png
c.jpg
i.jpg
o.jpg
foto 3.jpg
bottom of page